ساخت قرص ضد سرطان توسط محققان دانشگاه علوم پزشکی

قرص کروسین (ضد سرطان) ، ساخت پژوهشگران توانمند دانشگاه علوم پزشکی مشهد، پس از طی مراحل آزمایشگاهی و تست های بالینی، به مرحله تولید رسید.

به گزارش هفته نامه غذا و خراسان ، این دارو به همت دکتر سید احمد مهاجری عضو هیات علمی گروه فارماکودینامی و سم شناسی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در قالب شرکت دانش بنیان “پویش داروی سینا” طراحی و ساخته شده است و پس از طی مراحل تایید و تست های بالینی و آزمایشگاهی به مرحله تولید رسیده است.

به گفته دکتر حسن انصاری محسنی مدیر عامل شرکت داروسازی سامی ساز،در مرحله نخست ۲۰ هزار قرص کروسینا توسط شرکت داروسازی سامی ساز تولید و در سطح داروخانه های مشهد توزیع شده است.

دکتر سید احمد مهاجری در خصوص این داروی منحصر به فرد اظهار داشت: قرص کروسینا حاوی ماده موثره کروسین(crocin)، مهمترین جزء فعال در زعفران است که برای اولین بار توسط شرکت دانش بنیان “پویش داروی سینا” با همکاری شرکت داروسازی “سامی ساز” تولید شده و مطالعات بالینی مختلف که در گذشته و حال بر روی زعفران و کروسین انجام شده خواص درمانی متعددی را برای این دارو به اثبات رسانده است.

1036395

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه کروسین بعنوان یک مکمل دارویی دارای خاصیت ضد افسردگی و شادی آوری است خاطر نشان کرد: در یک مطالعه بالینی اثرات بارز درمانی کروسین برافسردگی، اضطراب و سلامت روانی بیمار در مقایسه با دارونما به اثبات رسید.

دکتر مهاجری با بیان اینکه این دارو از منشاء زعفران بدست می آید و اصلی ترین آنتی اکسیدانت زعفران به شمار می رود و بسیاری از خواص درمانی زعفران به این جزء نسبت داده می شود تصریح کرد: از جمله این خواص می توان به اثر درمانی آن پیشگیری و کنترل سرطان ، درمان آلزایمر و بهبود حافظه، افزایش قوای بینایی در سالمندان، پیشگیری و درمان اختلالات شبکیه چشم در بیماران دیابتی، درمان اختلالات جنسی، کنترل و تنظیم قند خون اشاره کرد.

10701198497

به گفته این محقق دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در حال حاضر چندین طرح پژوهشی در سطح دانشگاه علوم پزشکی مشهد بر روی خواص دارویی قرص کروسینا در حال انجام است و امید می رود نتایج مثبت این تحقیقات اثرات بالقوه و درمانی این داروی مکمل را هرچه بیشتر مشخص سازد.

از آنجا که زعفران بعنوان منبع این داروی بومی کشور و استان خراسان است حمایت از تولید این دارو و موفقیت در بازار دارویی، می تواند نقش به سزایی در تحقق اقتصاد مقاومتی، اقتصاد دانش بنیان و نزدیکی بیشتر صنعت و دانشگاه ایفا کند.